Inför AIK – Degerfors IF

Imorgon, lördag den 5 februari, åker Degerfors IF:s herrar till Skytteholms IP för att möta AIK i vad som blir årets första riktiga prövning mot allsvenskt motstånd.

Tidigare i veckan spelade laget sin första träningsmatchen för i år mot BK Forward. Efter en trög start av Degerfors IF på den frostbitna planen kom laget igång på riktigt i mitten av den första halvleken. Matchen slutade 6-0 efter mål av Nikola Djurdjic, Erik Lindell, Ludvid Steen, Johan Bertilsson och Abelrahman Saidi som gjorde två mål.

Den här gången är det alltså AIK som står för motståndet. AIK har hittills i år spelat mot Sollentuna FK, en match som slutade med förlust, 1-2.

– AIK är stora, starka och snabba. Vi ska försöka göra det enkelt och komma till många av avslut. De är starka defensivt så vi får sikta på att komma på kontringar och vara snabba, säger Abdelrahman Saidi.

Matchen börjar kl. 13:00 och om du inte är på plats så kan du se den på Discovery+. Teckna ditt abonnemang via den här länken, så går en del av avgiften till Degerfors IF. Övrig praktisk information hittar du på AIK:s webbplats.

Truppen

Jeff Gal, Filip Järlesand, Gustav Granath, Sean Sabetkar, Jakob Andersson, Erik Lindell, Anton Kralj, Adam Carlén, Christos Gravius, Johan Bertilsson, Diego Campos, Abdelrahman Saidi, Daniel Krezic, Erik Grandelius, Dijan Vukojevic, Adhavan Rajamohan, Nikola Djurdjic, Ludvig Steen och Liam Svensson.

Ej tillgängliga: Justin Salmon, Oscar Wallin, Ronald Mukiibi, José Segura Bonilla, Sebastian Ohlsson och Rasmus Örqvist.