2/4
15:00

Inför Helsingborg borta: ”Vi ska jobba hårt för varandra och fortsätta tro på vår spelidé”

Tre matcher återstår av 2022 års upplaga av Allsvenskan för Rö’vitt och imorgon kastar vi oss in i omgång 28. Degerfors IF ställs mot ett Helsingborgs IF som med all sannolikhet kommer att kriga i 90 minuter för chansen att spela allsvenskt även 2023.

Degerfors IF stod för en makalöst fin insats hemma mot IFK Göteborg i torsdags. Det mesta stämde alldeles utmärkt för Rö’vitt och när slutsignalen från domare Adam Ladebäcks visselpipa ljöd var Degerfors sjätte seger för säsongen ett faktum. Segersiffrorna blev 3-1 efter mål av Sebastian Ohlsson, Gustaf Lagerbielke och Elyas Bouzaine. Elyas gjorde sitt första allsvenska mål mot Göteborg och han ser fram emot att få kliva ut på Olympia och ta sig an Helsingborgs IF imorgon.

Berätta om matchen mot Göteborg.

– Vi fick en väldigt tuff inledning i början av matchen där de gör 0-1. Jag tycker att de kontrollerar matchen väldigt bra tills de gör målet Efterhand tar vi över och styr matchen och jag tycker att vi vinner välförtjänt med 3-1. En bra laginsats, säger Elyas Bouzaiene.

Du gjorde ditt första allsvenska mål, berätta om målet och hur det kändes!

– Joe sköt från vänstersidan och jag tror att han fick en felträff eller om det studsade på någon. Jag var påpassligt framme på bakre stolpen och la in den. Känslan var fantastisk. Någonstans är det väl en barndomsdröm att göra mål i Allsvenskan, så det var en fin stund.

Ny match imorgon mot Helsingborg. Tankar inför den matchen?

– Jag tycker att vi ska fortsätta med samma arbete som har gett resultat de andra matcherna. Vi ska jobba hårt för varandra och fortsätta tro på vår spelidé. Gör vi det så har vi goda chanser att ta tre poäng.

Ett Helsingborg i desperat behov av tre poäng. Vad tror du om matchbilden?

– Jag tror att det kommer att vara ett riktigt taggat Helsingborg imorgon så vi kommer absolut inte att få någonting gratis. Någonstans är ju hoppet det sista som överger en och de kommer att kriga in i det sista. Förhoppningsvis kan vi komma undan med tre poäng.

Hur ser du på våra möjligheter att hänga kvar utan att behöva kvala?

– Hade du frågat mig för några omgångar sedan så hade jag svarat att det inte finns på kartan. Men nu tycker jag att vi gett oss själva en väldigt bra chans att stanna kvar utan att behöva kvala. Vi ska göra allt för att slippa kvala och sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Elyas Bouzaiene.

Truppen

Truppen mot IFK Göteborg: Alfie Whiteman, Gustav Granath, Sean Sabetkar, Joe Gyau, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Gustaf Lagerbielke, Rasmus Örqvist, Omar Faraj, Elyas Bouzaiene, Adam Carlén, Justin Salmon, Jeff Gal och Nikola Djurdjic.

Ej tillgängliga/skadade/utanför truppen: Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Daniel Krezic, Anton Kralj, Albin Mörfelt, Adhavan Rajamohan och Filip Järlesand.

Praktisk information

Matchen spelas på Olympia i Helsingborg med avspark kl. 15:00.
Olympia är en kontantfri arena. För biljetter är det endast förköp online som gäller, ingen fysisk biljettlucka finns. Biljetter hittar du här. Bortakort prickas av vid inträdet. Degerfors supportrar är placerade på sektionen nedre norra och det finns delvis tak. 

Du som inte har möjlighet att vara på plats kan som vanligt se matchen live på Discovery+.
Om du tecknar ditt abonnemang via den här länken går en del av kostnaden till Degerfors IF.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF