Inför Djurgården hemma: “Vi ska våga göra de sakerna vi är bra på”

Det har blivit dags för omgång 24 av Allsvenskan. När klockan slår 17:30 imorgon kliver ett mycket taggat Degerfors ut på Stora Vallas gräs för att ta sig an serieledande Djurgården.

Degerfors kommer till matchen med fyra raka matcher utan förlust. Tack vare poängen borta mot AIK i den senaste omgången ligger Degerfors på kvalplatsen på 18 poäng. Helsingborg skuggar på 17 poäng och Degerfors behöver en trepoängare för att åtminstone tillfälligt kunna dryga ut avståndet med ytterligare några poäng.

Djurgården leder, som tidigare nämnt, hela serien och har stått för en mycket fin säsong. Laget är bland många favoriter till att vinna hela Allsvenskan. Laget ligger på förstaplats med 48 inspelade poäng, skuggade av BK Häcken som har 47.

Degerfors mittback Gustaf Lagerbielke ser fram emot att få ta sig an Djurgården imorgon.

–  Väldigt rolig match. Den betyder väldigt mycket för båda lagen. Djurgården som fightas för guld och vi som fightas i bottenstriden. Förhoppningsvis kan hela Valla sluta upp och stötta oss till tre poäng imorgon.

Vad förväntar du dig av laget imorgon?

– Att vi lägger ner samma arbetsinsats som vi gjort tidigare matcher. Mot Hammarby, Häcken och AIK har vi hamnat i underläget i matcherna men ändå rest oss och visat att vi är väldigt starka. Förhoppningsvis hamnar vi inte i underläge imorgon och kan visa direkt hur bra vi är.

Vad krävs för tre poäng?

– Det är väl som alltid mot topplagen. Ett jävla hårt jobb, att vi springer för varandra och tar duellerna. Sedan ska vi göra det som jag tryckt på ända sedan jag kom, vilket är att våga göra de sakerna vi är bra på. Våga spela och våga anfalla, så tror jag att det kommer gå riktigt bra.

Fyra raka utan förlust, vad tar du med dig från de matcherna till morgondagens match?

– Att det inte spelar någon roll vilka vi möter. Vi kan ta poäng mot alla lag och även om vi hamnar i underläge så är det aldrig kört. Vi har en väldigt bra forceringsfas och vi är väldigt bra på att stå emot när det är lite jobbigare. Vi har bra självförtroende nu.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?

– Det kanske kommer att vara lite tryckt under första halvleken för båda lagen. Sedan hoppas jag att vi kan ta över matchen mer och mer. Om de trycker ner oss så vet vi att vi har bra omställningsspelare och har varit vassa på kontringar den senaste tiden. Oavsett hur matchbilden blir så känner vi oss väldigt starka, avslutar Gustaf Lagerbielke.

Truppen

Gustav Granath, Sean Sabetkar, Joe Gyau, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Gustaf Lagerbielke, Rasmus Örqvist, Omar Faraj, Elyas Bouzaiene, Adam Carlén, Justin Salmon, Filip Järlesand, Jeff Gal och Nikola Djurdjic.

Ej tillgängliga/Skadade/Avstängda/Utanför truppen av konkurrensmässiga skäl: Alfie Whiteman, Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Daniel Krezic, Anton Kralj, Albin Mörfelt och Adhavan Rajamohan.

Praktisk information

Det väntas komma mycket folk till Stora Valla imorgon, så kom i tid till entréerna. Vi öppnar upp 90 minuter innan avspark (16:00).

Ladda upp i Kanadaskogen innan matchen!

Festen drar igång kl. 13:00 och slutar 17:00 (men se till att gå till Stora Valla i tid för att undvika köbildning!). På plats finns Julins Backyard Barbecue som serverar mat direkt ur foodtrucken. I baren finns öl, cider och alkoholfria alternativ. Kom och ladda upp innan matchen mot Djurgården tillsammans med andra supportrar! Sportcheferna Patrik Werner och Bosse Andersson är på plats för att snacka upp matchen.

Matchen börjar kl. 17:30 och spelas på Stora Valla.

Du som inte har möjlighet att vara på plats kan som vanligt se matchen live på Discovery+.
Om du tecknar ditt abonnemang via den här länken går en del av kostnaden till Degerfors IF.

Scroll to Top