29/4
19:00

Händelserikt när Degerfors och Häcken delade på poängen

Det blev en riktig nagelbitare på Bravida Arena när Degerfors och BK Häcken delade broderligt på poängen. I halvtid hade Häcken ledningen med 1-0 och i andra halvlek kvitterade Degerfors två gånger om via Omar Faraj och Dijan Vukojevic. Häcken inledde en rejäl forcering mot slutet men Alfie Whiteman stod i vägen för det mesta och när fem tilläggsminuter var till ända, visade resultattavlan 2-2.

Nyckelhändelser

9′ Skott från Häckens Simon Gustafson, Whiteman räddar.

21′ Häcken gör 1-0 genom Mikkel Rygaard, som skjuter utanför straffområdet.

23′ Skott på mål av Sebastian Ohlsson.

33′ Skott utanför mål av Häckens Simon Gustafson.

34′ Diego Campos avslutar på inspel av Elyas Bouzaiene, men bollen går över.

36′ Omar Faraj tar avslut utanför straffområdet skjuter över.

38′ Ytterligare ett skott från Häckens Simon Gustafson, men Alfie Whiteman gör en fin räddning.

40′ Häckens Samuel Gustafson med farligt skott precis över.

44′ Skott på mål av Häckens Oscar Uddenäs. Alfie Whiteman tar enkelt hand om bollen.

Andra halvlek

49′ Häckens Tobias Sana varnas efter en fasthållning på Omar Faraj.

51′ Häckens Valgeir Fridriksson avslutar men Alfie Whiteman är snabbt nere och tar bollen.

51′ Omar Faraj avslutar med ett löst skott längs med marken. Häcken-målvakten tar bollen enkelt.

52′ Häckens Alexander Jeremejeff varnas efter att ha rivit ner Gustaf Lagerbielke och sedan sarkastiskt applåderat linjedomarens beslut att vinka för frispark.

56′ Diego Campos med frispark på mål.

57′ Häckens Alexander Jeremejeff skjuter högt över.

58′ MÅL! Omar Faraj sätter bollen i nät efter vackert förarbete av Joe Gyau! 1-1!

61′ Gustaf Lagerbielke nickar en hörna strax utanför.

62′ Omar Faraj avslutar, men målvakten plockar bollen.

64′ Diego Campos avslutar hårt på mål, men målvakten tar även den här bollen.

64′ Skott utanför av Häckens Mikkel Rygaard i kontringen efteråt.

71′ Sebastian Ohlsson med ett stenhårt skott på mål utifrån.

74′ Häckens Johan Hammar nickar över.

76′ Omar Faraj får ett jätteläge efter en fullständigt fenomenal passning av Gustav Granath. Avslutet på målvakt dock och Häcken kan ta hand om bollen.

77′ Trippelbyte i Degerfors. Diego Campos, Omar Faraj och Elyas Bouzaiene ersätts av Johan Bertilsson, Nikola Djurdjic och Dijan Vukojevic.

83′ Alfie Whiteman med otrolig räddning på Jeremejeffs avslut.

86′ Byte i Degerfors. Justin Salmon ersätts av Adhavan Rajamohan.

88′ Häckens Alexander Jeremejeff gör 2-1. Häcken kontrar efter misslyckat Degerfors-anfall.

88′ Gustaf Lagerbielke varnas i samband med målet.

94′ MÅL! Adhavan Rajamohan lyfter in bollen som når Dijan Vukojevic:s panna. Bollen går i mål och Degerfors har kvitterat. 2-2!

95′ Häckens Romeo Amane skjuter från nära håll, men Alfie Whiteman gör en fantastisk räddning.

95′ Häckens Ibrahim Sadiq drar ett stenhårt skott i ribban!

96′ Slut! Degerfors var riktigt illa ute, men lyckas hålla undan och ta med sig en poäng hem. Matchen slutar 2-2.