Femhundra tusen tack – Rekordstor donation till damsektionen

Degerfors IF:s damsektion har fått en rekordstor donation. Den här gången rör det sig om hela 500 000 kr. Den fantastiska summan är skänkt av en person som önskar vara anonym och pengarna ska användas till att ge damsektionen ännu bättre förutsättningar för att kunna etablera sig på elitnivå.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och tacksamma för att personen i fråga väljer att uppmärksamma vår viktiga satsning på damfotbollen på såväl A-lags- som ungdomsnivå. De här pengarna hjälper oss att fortsätta vår satsning och ger oss ännu bättre förutsättningar att stanna kvar högt upp i seriesystemet, säger Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar.

Degerfors IF:s damsektion har tidigare fått gåvor donerade till sig och samma person donerade så sent som i vintras 250 000 kr till damsektionen. Pengarna har bland annat använts till att stärka organisationen i och omkring damsektionen, material samt träningsläger. Degerfors IF:s mål är att både herrarnas och damernas A-lag spelar på elitnivå.

– Den här typen av hjälp är viktig för Degerfors IF. Oftast är det mest fokus på herrarnas A-lag, men idag är vi en mer komplett förening som ser fördelarna med att satsa på alla delar av vår verksamhet. Vi hoppas att fler uppmärksammar damsektionen och att vi kan bygga vidare på den genom partners och ideella krafter, säger Fredrik Rakar.

Degerfors IF vill rikta ett stort tack till personen som donerat gåvan.

Rulla till toppen