23/4
19:00

Degerfors IF gick segrande ur generalrepetitionen mot Kongsvinger

Degerfors IF gick segrande ur generalrepetitionen mot Kongsvinger i Norge under söndagseftermiddagen. Degerfors vann slutligen matchen med 1 – 2, mål av Christos Gravius för DIF och Kongsvinger stod för det avslutande självmålet i slutminuterna. Stefan Jacobsson summerar matchen så här…

Naturligtvis så känns det skönt att få avsluta försäsongen med en vinst, u är det bara fokus och blicka framåt mot seriespel! Matchen började lite olycklig för oss med att Kongsvinger tog ledningen efter bara 7 minuter, de fick till ett riktigt kanonskott, ett inlägg från deras vänstersida som vi inte riktigt kan blockera och bollen går bort in i straffområdet och där kom en av deras spelare som fick till en drömträff i den bortre burgaveln. Annars så tycker jag att under första halvlek så känns vi som det bättre laget, men vi är samtidigt otroligt slarviga i vårt passningsspel när vi har bollen så att vi slarvar bort många bra anfall och det är egentligen signifikativt för hela matchen, rent tekniskt sett när det gäller vårt passnings- och anfallsspel och är vi väldigt slarviga och på så sätt så kontrollerar vi inte matchen men det som är glädjande är att alla står för en väldigt stark arbetsinsats och det är ju också glädjande att man kan vinna en fotbollsmatch på olika sätt och känner man att man inte har det där flowet och det hackar för en som det gör i den här matchen så måste man jobba hårt tillsammans och se till att förhindra och störa motståndarnas speluppbyggnad och se till att de inte får till några chanser bra för att vi inte riktigt har den perfekta dagen som vi inte hade idag och det tycker jag är starkt gjort.

1-1målet kommer väl efter en halvtimma, då är det Christos Gravius som knorrar in en frispark, det var otroligt kul att han får göra mål där. Sedan blir det ju 2 – 1 på övertid i andra halvlek, vi bryter i deras uppspel och går på en kontring där Götesson kommer i vänster position i deras straffområde och spelar in bollen och där kommer en av deras mittbackar och glider in bollen i eget mål men hade inte han gjort det så hade Grandelius fått gjort ett mål för han stod precis bakom honom. Ja, rent strategiskt en medioker spelinsats men med en bra arbetsinsats.

Berätta om Mattias Özgun som provspelade med oss under matchen…
Ja, han spelade första halvlek som vänster wingback och andra spelade han som vänster mittback och han står för en stabil insats tycker jag, han är lite ovan med wingback systemet och är van att spela i en fyrbackslinje och inte med en trebackslinje med wingbacks. Men jag tycker att han gör det bra och det märks att är en stabil spelare och gör vad han kan om man säger så på så kort varsel. Vi får sätta oss ner och utvärdera och så får vi se vad som blir av detta men helt klart en godkänd insats.

Tack Stefan och tack laget. Nu ser vi fram emot seriepremiären som spelas söndag den 31 mars kl 17:30 i Södertälje och motståndet heter då Syrianska FC.