29/4
19:00

Degerfors glänste och inkasserade tre poäng mot IFK Göteborg

Det blev en mycket fin afton på Stora Valla när Degerfors IF besegrade IFK Göteborg med siffrorna 3-1. Marcus Berg gav gästerna ledningen tidigt i matchen, men därefter ägde Degerfors matchen och bjöd inte Göteborg på någonting. Lagkapten Sebastian Ohlsson smällde in kvitteringen, Gustaf Lagerbielke nickade in Diego Campos frispark till 2-1 och Elyas Bouzaiene fastställde slutresultatet till 3-1 inför 3389 åskådare på ett höstkyligt Stora Valla.

Höjdpunkter

Nyckelhändelser

4′ Skott utanför mål av Eman Markovic, IFK Göteborg.

7′ Skott på mål av Omar Faraj.

8′ Marcus Berg ger gästerna ledningen. 0-1.

12′ Skott utanför mål av Elyas Bouzaiene.

18′ Christos Gravius träffar insidan av stolpen med en volley!

26′ Faraj försöker styra in bollen från en tuff vinkel men avslutet tar i stolpen.

27′ Nick utanför av Gustav Granath.

31′ Skott på mål av Christos Gravius.

33′ Djurdjics avslut från distans hotar men Dahlberg i IFK-målet styr ut till hörna.

37′ Skott utanför mål av Eman Markovic, IFK Göteborg.

37′ Skott på mål av Hussein Carneil, IFK Göteborg.

44′ IFK Göteborg gör sitt första byte. Marcus Berg ersätts av Suleiman Abdullahi.

45′ Omar Faraj vänder runt och avslutar, rakt på målvakten.

45′ Skott utanför mål av Gustav Granath.

Andra halvlek

47′ Skott utanför mål av Omar Faraj.

49′ MÅL! Sebastian Ohlsson drar till med en otagbar raket från distans! 1-1!

55′ Nick på mål av Nikola Djurdjic.

56′ Skott på mål av Diego Campos.

62′ Dubbelbyte i IFK Göteborg. Sebastian Eriksson och Hussein Carneil ut, Simon Thern och Hosam Aiesh in.

65′ IFK Göteborgs Carl Johansson varnas.

66′ MÅL! Gustaf Lagerbielke når högst på frisparken från Diego Campos och nickar in ledningsmålet. 2-1!

72′ Byte i Degerfors. Diego Campos går ut och in kommer Rasmus Örqvist.

75′ Nick utanför av Gustaf Lagerbielke.

76′ Skott utanför mål av Omar Faraj.

85′ MÅL! Elyas Bouzaiene är påpassligt framme på Gyaus avslut och utökar. 3-1!

88′ Degerfors genomför sitt andra byte. Nikola Djurdjic ersätts av Johan Bertilsson.

88′ Byte i i IFK Göteborg. Abundance Salaou ersätter Eman Markovic.

90′ Degerfors gör sitt sista byte. Joe Gyau ersätts av Erik Lindell.

90′ Skott utanför mål av Omar Faraj.

90′ Skott på mål av Emil Salomonsson, IFK Göteborg.