12/11
15:00

Tredje raka förlusten för Röd-vitt

Degerfors förlorade tungt mot Kalmar FF efter en insats där laget inte riktigt räckte till och hade svårt att skapa möjligheter. Matchen slutade 2-0 till Kalmar och Degerfors hamnade för tredje matchen i rad i ett tidigt underläge som man inte lyckades vända.

Degerfors inledde piggt och var i början det hetare laget. I tredje minuten avlossar Johan Bertilsson ett fint skott utanför straffområdet som går precis utanför stolpen. Men, underbart är kort, för tre minuter senare skulle Kalmar ta ledningen. Kalmars Oliver Berg rundar Degerfors-försvaret och tar sig från vänsterkanten, hela vägen fram till målet och sätter bollen i nätet alldeles för enkelt. 1-0 i minut 6. I minut 14 drar Kalmar-målvakten omkull lagkapten Johan Bertilsson i straffområdet, men Degerfors snuvas återigen på en uppenbar straff. I efterspelet varnas Nikola Djurdjic för protester.

– Vi gör en ganska ok första halvlek mot ett bra Kalmar. Ett billigt 1-0-mål från vår sida där vi har alla spelare på rätt sida. Individuellt bra av Kalmar att komma till det läget, men mindre bra av oss både individuellt och kollektivt. Vi ska inte släppa till där och hamna i underläge och få jaga matchen igenom, säger tränare Tobias Solberg.

Jaga var just vad Degerfors fick ägna stora delar av första halvlek åt och en avgörande orsak till att Kalmars ledning inte utökades ytterligare stavas Alfie Whiteman, som radade upp flera fina räddningar. Kronan på verket kanske var dubbelräddningen i minut 28 efter en Kalmar-hörna. I minut 42 är det Ronald Mukiibis tur att få rädda bollen när han kastar sig på mållinjen och täcker en jättechans för Kalmar. Degerfors har svårt att få till spelet och lyckas inte skapa några riktiga chanser att göra mål på. En svettig halvlek för Degerfors som kanske ska vara nöjda med att bara ha släppt in ett mål när domaren sätter pipan i munnen och blåser av för halvtidsvila.

Andra halvlek

Andra halvlek skulle även den präglas av svajigt spel där Kalmar gjorde det svårt för Degerfors. Vid några tillfällen lyckas dock Degerfors ta sig hela vägen fram och komma till bra lägen. Degerfors vinner andrabollar och lyckas stoppa upp Kalmar flera gånger. Även om Kalmar pressar Degerfors och är det bättre laget, så är den andra halvleken betydligt bättre genomförd än den första. Degerfors gör två byten innan det gått en timme av matchen. I minut 54 ersätter Sean Sabetkar Ronald Mukiibi i försvaret och i minut 59 kliver Rasmus Örqvist av till förmån för Dijan Vukojevic. Precis innan det sistnämnda bytet sker har Rasmus Örqvist fått en smäll och blir liggandes innan han får behandling vid sidan av planen. Degerfors genomför sista halvtimmen av matchen med fyrbackslinje.

I minut 76 skapar Degerfors sin bästa möjlighet i matchen när Diego Campos viker in från vänster och avslutar, men Friedrich i Kalmar-målet gör en fin räddning. En kvittering där hade Degerfors verkligen behövt och den hade med all sannolikhet gett välbehövlig energi till spelarna. Men närmare än så kommer dessvärre inte Degerfors och det är istället Kalmar som sätter nästa boll i nät. I minut 86 drar David Kristian Olafsson till med ett rejält skott som letar sig stenhårt in i nätmaskorna bakom Whiteman. Degerfors gör ett dubbelbyte i minut 89 där Diego Campos kliver av och ersätts av Adhavan Rajamohan och Adam Carlén av Justin Salmon. Det blir inga poäng på Guldfågeln Arena den här soliga eftermiddagen och på torsdag väntar Hammarby hemma på Stora Vallas nylagda gräsmatta. En oerhört viktig match på många sätt och vis.

– Det är små marginaler som det blir stora utslag på, viktiga detaljer i mottagningar och passningar. Vi klarar inte riktigt av att hantera det lika bra som Kalmar och de vinner rättvist över 90 minuter. Kalmar är ett bra lag och det är en oerhört tuff bortamatch. Vi räckte inte till helt enkelt, avslutar Tobias Solberg.