Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

U21: Målrikt när DIF föll mot Gefle

u21 dif gefle oliver nilsson kampar 2017

Degerfors IF U21 förlorade gårdagskvällens hemmamatch mot Gefle IF. I en oerrhört målrik match vann gästerna med 5-3 på Stora Valla.

DIF inledde matchen bra och tog också ledningen efter tio minuters spel. Upprinnelsen till målet var ett väggspel mellan Oliver Nilsson och Govend Haidar med efterföljande inspel som nådde Alexander "Nutt" Andersson. "Nutts avslut tog i ribban innan det gick in i mål.

Därefter tappade DIF det mesta och Gefle gjorde fem raka mål i första halvlek varav flera av dessa gick att klassa som billiga. Adam Bergmark Wiberg kvitterade efter en kvarts spel. Jacob Hjelte gav sedan Gefle ledningen i 22:a minuten. Bergmark Wiberg hade sedan en rolig sista kvart i första halvlek under vilken han gjorde tre raka mål.

DIF-tränaren Tobias Solberg var naturligtvis allt annat än nöjd i halvtid:

- Vi gjorde verkligen en jättesvag prestation i första halvlek, vi var långsamma och tafatta och hade inget ordnat spel överhuvudtaget frånsett första tio minuterna säger han besviket. Efter ett bra snack i halvtid kom DIF ut till andra akten med betydligt bättre energi och gjorde dessutom två snabba mål, båda gångerna genom Andreas Jansson.

nutt dif gefle u21 2017

I 49:e minuten tog sig Govend Haidar fram och hittade Jansson som placerade in bollen i bortre hörnet. Två minuter senare var det dags igen. Ett överlångt inlägg nickades snett bakåt av Oliver Nilsson och Andreas Jansson rakade in bollen från nära håll.

I 53:e minuten drog en bortaspelare på sig sin andra varning och blev utvisad. Detta till trots kom DIF aldrig närmare i målprotokollet även om man skapade några lägen till detta.

Tobias Solberg var av förklarliga skäl mer nöjd med andra halva:

-  Vi rycker upp oss och gör en godkänd andra halvlek. Vi lyckas pressa ner Gefle i kraft av vårt nummerära överläge men blir för stressade i sista momentet offensivt och därmed slarviga menar Solberg.

Några spelare från A-truppen som är på väg tillbaka efter skador fick alltså speltid i denna match. Förutom de ovan nämnda "Nutt" och Govend Haidar handlade det om backduon Hampus Zackrisson och Emil Johansson.

Tobias Solberg: Givetvis märks det att de är matchovana, konstigt vore det annars, alla gjorde det dock bra och ingen drabbades av något bakslag.

Dan Prag

Skriv utE-post

Knapp förlust för DIF U21

stora valla

Degerfors IF U21 förlorade kvällens bortamatch mot IK Frej. Täbylaget vann med 3-2 efter en jämn drabbning på Vikingavallen.

Hemmalaget tog ledningen i den 26:e matchminuten innan DIF lyckades replikera i den 39:e. Kevin Gustavsson Stolpe drev fram bollen och passade till Andreas Jansson som med ett vänsterskott satte kvitteringen i bortre hörnet. Blott fyra minuter senare återtog dock Frej ledningen och 2-1 var ställningen i halvtid.

Frej utökade sin ledning drygt fem minuter in i andra halvlek varpå DIF reducerade tio minuter därefter. Det blev ombytta roller jämfört med gästernas första mål när Andreas Jansson denna gång stod för framspelningen till Kevin Gustavsson Stolpe.

Jansson kom rättvänd och stod för en diagonallöpning innan han passade till Gustavsson Stolpe. Kevin föjde Andreas exempel från första DIF-målet genom att även han sätta bollen i bortre hörnet med ett vänsterskott.

- Frej var lite hetare än oss och vann fler dueller säger DIF-tränaren Tobias Solberg. Jag tycker att vi kunde gjort ytterligare något mål i första halvlek medan Frej utnyttjade de två chanser man skapar då fortsätter han.

- Vi gör vissa saker bra men andra saker mindre bra och därför förlorar vi matchen, tre mål är lite för många att släppa in men det är bara att jobba på. Sammantaget är det en okej insats av oss mot en bra motståndare menar Solberg.

DIF-tränaren avslutar med att lämna ett positivt besked om Hampus Zackrisson som gjorde comeback efter lång skadefrånvaro och spelade 45 minuter.

- Det var härligt att se honom tillbaka på planen, han spelade stabilt och utan problem men behöver givetvis mer speltid innan han är tillbaka i fullgott slag.

Dan Prag

Skriv utE-post

Mäktig vändning av U21 mot Assyriska!

filip stankovic dif u21 dalkurd 2017

Trots underläge med 3-0 i kvällens match lyckades DIF U21 vända och vinna efter fyra mål inom loppet av tjugo minuter i andra halvlek mot gästande Assyriska FF.

DIF började svagt första tjugo minuterna när gästerna var först på de flesta bollarna och såg betydligt piggare ut. Efter åtta spelade minuter tog AFF följriktigt ledningen.

Mot slutet av första halvlek ryckte hemmalaget upp sig vilket ingav hopp iför den andra akten. Precis i början av denna drabbades dessutom en AFF-spelare av sin andra varning och Södertäljelaget var därmed nere på tio man. Trots detta lyckades Assyriska strax efteråt via en kontring och en straff utöka sin ledning till 3-0 på kort tid.

I den 57:e minuten fick sedan även DIF en straff och Adrian Johansson kunde inleda upphämtningen från elva meter.

Nästa reducering kom i 71:a matchminuten. José Segura Bonilla spelade snett inåt bakåt till Andreas Jansson som på ett tillslag skickade in bollen i bortre hörnet.

Det dröjde sedan bara ytterligare två minuter innan kvitteringen satt i nät. Filip Stankovic slog en fin djupledspassning till Adrian Johansson som gjorde 3-3.

Degerfors fortsatte att trumma på och i 77:e minuten skulle segermålet komma.

Adrian Johansson assisterade Andreas Jansson sedan José Segura Bonilla fått med sig delar av fösvaret tack vare en avledande löpning.

DIF-tränaren Tobias Solberg var givetvis nöjd med lagets vändning:

- Det var naturligtvis skönt att vinna och det är starkt av killarna att lyckas vända matchen från det prekära läge vi först satte oss i säger Solberg.

- Assyriska började bäst och deras halvtidsledning var inte alls orättvis. Sedan kommer ju utvisningen men de lyckas ändå göra två mål till. Därefter reser vi oss och är starka på slutet och segermarginalen kunde varit ännu större då vi hade många lägen till ytterligare mål.

Tobias Solberg avslutar med att ge extra plus till Filip Stankovic på det centrala mittfltet och offensiva mittfältaren tillika tvåmålsskytten Adrian Johansson.

Dan Prag

 

Skriv utE-post

Målfest för DIF U21 mot Dalkurd

filip stankovic dif u21 dalkurd 2017

Degerfors IF U21 hade en rolig kväll på Stora Vallas konstgräsplan. Gästande Dalkurds FF besegrades nämligen med förkrossande 8-1.

Adrian Johansson gav hemmalaget ledningen i den sjunde minuten. Patrick Mulyanti kvitterade på nick men sedan var det roliga slut för de grönklädda.

I 27:e matchminuten tog Rödvitt ledningen när Adrian Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen på en straffspark. Kevin Gustavsson Stolpe gjorde sedan 3-1 i första halvlekens sista ordinarie minut.

Kevin laddade om i halvtidsvilan och stod sedan för tre raka mål på drygt tio minuter i den andra halvleken. Målen föll i 60:e, 61:a respektive 71:a minuten.

Tio minuter därefter var det dags för Adrian Johanssons namn att ännu en gång skrivas i målprotokollet. Slutresultatet fastställdes av José Segura Bonilla i den 85:e matchminuten.

halvtidsbild difu21 dalkurd 2017

DIF-tränaren Tobias Solberg var av uppenbara skäl nöjd efter matchen:

- Detta var naturligtvis en riktigt bra insats av samtliga spelare. Vi fullföljer hela vägen till slutsignalen och gör många fina mål samtidigt som försvarsspelet över hela planen också är riktigt bra.

- Extra högt betyg till Kevin Gustavsson Stolpe som gör 4 mål och och Adrian Johansson som satte 3 mål. Vårt innermittfält med Filip Stankovic och Hugo Eriksson var också riktigt bra liksom wingspelarna Simon Jonsson och Alexander Karlsson Cleasson. Målvakten Jesse Öst har varit bra i samtliga U21-matcher och kvällens match var inget undantag avslutar en nöjd Tobias Solberg.

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!