Senaste nytt

 • Degerfors IF föll i genrepet

  Läs mer

 • Inför Åtvidabergs FF-Degerfors IF

  Läs mer

 • DIF-seger på Trängens IP

  Läs mer

 • Inför BK Forward-Degerfors IF

  Läs mer

 • Mihali Mayambela till Degerfors IF

  Läs mer

DIF U17 vann stort mot KB J

stora valla

Degerfors IF U17 vann komfortabelt mot KB Karlskoga J på Kemab Arena i fredags. Slutresultatet skrevs till 2-5 efter fyra DIF-mål inom loppet av en kvart i slutet av matchen.

Den första halvleken var enligt tränaren Petter Toivonen DIF:s sämsta hittills denna säsong. Detta till trots ledde bortalaget i halvtid sedan Noel Levi hittat rätt med ett långskott i 21:a matchminuten.

I den 58:e minuten kom en retroaktiv utdelning när KB kvitterade. Ett fint anfall där hemmalaget rullade upp DIF rejält avslutades med mål av Anton Edström.

I 73:e minuten återtog DIF ledningen. Jalal Jaemz och Noel Levi stod för förarbetet innan Adam Zghiguida sköt 1-2 från nära håll.

Med tio minuter kvar att spela kom 1-3. Adam Carlén fick kalasträff från 25 meter och bollen satt i krysset.

Fem minuter senare slog Noel Levi ett inlägg till Emanuel Kwet som utökade ledningen till 1-4.  

Dagens sista DIF-mål kom på en inövad hörnvariant i den 88:e minuten. Erik Grandelius hittade Ludvig Nyborg som nickade in 1-5.

I 90:e matchminuten kom ett tröstmål för KB. Efter en felpassning i backlinjen av DIF kunde Berk Turgay göra matchens sista mål och fastställa slutresultatet till 2-5.

Petter Toivonen var betydligt mer nöjd med lagets sätt att avsluta matchen jämfört med hur man inledde den:

- Vi höjde oss rejält sista halvtimmen och till slut orkade inte KB stå emot. Störst problem hade de med Noel Levi och Adam Zghiguida som båda var lysande matchen igenom berömmer DIF-tränaren.

Dan Prag

Skriv utE-post

Klar seger i ligacupavslutningen för DIF U17

stora valla

Degerfors IF U17 avslutade ligacupspelet med ytterligare en seger. I söndags var det Stenungsunds tur att få se sig besegrade av de rödvita grabbarna. 1-3 blev slutresultatet på västkusten. DIF slutade därmed på tre segrar och en förlust i ligacupen för U17.

Degerfors U17 stod för en stark avslutning i ligacupen när man spelmässigt var totalt överlägsna motståndarna Stenungsund på bortaplan. Segersiffrorna speglade dock inte riktigt detta utan stannade vid 3-1.

DIF:s ledningsmål kom i den 35:e matchminuten då Noel Levi blev målskytt. Levi gjorde målet på egen hand efter en fin prestation där han avslutade från nära håll.

Blott sex minuter senare var ledningen utökad via ett vackert anfall. Ett uppspel från backlinjen nådde matchens förste målskytt Noel Levi. Han lade ut bollen till Noa Hallström som i sin tur skickade ett inlägg till målskytten Adam Zghiguida som stötte in 0-2.

DIF forstsatte trumma på i den andra halvleken men nästa mål lät vänta på sig till matchminut 85. Saimon Ghebrewoldi sköt och Adam Zghiguida blev tvåmålskytt när han lade in returen i öppet mål.

I 91:a minuten lyfte hemmalaget in en frispark i straffområdet som nicktouchades i mål av Muhammed Hassan. Närmare kom inte hemmalaget utan DIF kunde ta med sig samtliga poäng hem till Värmland. Detta trots en lång resa som startade redan 07:00 på söndagsmorgonen vilket gjorde lagets starka insats än mer imponerande.

 

Dan Prag

Skriv utE-post

Överlägsen seger för DIF U17

stora valla

Degerfors IF U17 spelade idag en träningsmatch mot FBK Karlstad hemma på Stora Vallas konstgräsplan. Efter uddamålsledning i halvtid gick DIF ifrån i den andra akten och vann till slut med hela 8-0. 

DIF tog omgående initiatvet och skapade många chanser, första målet lät dock vänta på sig till den 40:e minuten. Sammy Razaie slog en crossboll mot vänsterkanten där den fångades upp av Adam Zghiguida. Adam skar in i banan och placerade bollen lågt i bortre hörnet.

Tio minuter in i andra halvlek kom 2-0. Gustaf Ekman stod för ett fint instick och friställde därmed Noel Levi som rullade in bollen.

Kort senare fick Ekman själv ett instick och blev fri men FBK-målvakten gjorde en kanonräddning. Returen snappades sedan upp av Noel Levi som höll på att krocka med stolpen innan han satte 3-0 i det tomma målet.

Målen fortsatte trilla in med täta mellanrum.

Fjärde nätkänningen kom när Saimon Ghebrewoldi dribblade sig fram på ena straffområdeskanten innan han spelade snett inåt bakåt. Centralt fanns Adam Zghiguida som enkelt kunde sätta sitt andra mål för dagen.

 Vid 5-0 rann Noel Levi igenom och fick friläge efter en djupledsboll, drog målvakten och rullade in sitt hattrick.

Emanuel Kwet sköt i ribban från nära håll innan Saimon Ghebrewoldi resolut skickade 6-0 i nät.

7-0 kom till sedan lagkapten Isaac Eriksson slagit en djupledsboll bakom backlinjen. Denna gång var det Adam Zghiguidas tur att göra hattrick när han fick friläge och drog målvakten för att sedan i det närmaste promenera in med bollen.

Slutresultatet fastställdes på hörna. Jalal Jaemz slog den synnerligen välavvägt och i mitten fanns Ludvig Nyborg som med kraft nickade in 8-0.

Dan Prag

Skriv utE-post

Storseger mot Qviding för DIF U17

12924592 10153371278841050 1303018838972053469 n

Degerfors IF U17 stod för en strålande insats i ligacupen när man besegrade gästande Qviding med hela 5-2 på Stora Valla. Efter en vinst och en förlust hittills var alltså laget tillbaka på vinnarspåret idag.

DIF-tränaren Petter Toivonen är mycket nöjd när jag når honom på söndagskvällen.

- Vi var verkligen jättebra idag! Det visar inte minst avslutsstatistiken som vi vann med 26-4. Qviding tog ledningen men innan första halvlek var till ända hade vi vänt och ledde med 2-1 i halvtid.

Vid ställngen 3-2 drabbades gästerna dessutom av en utvisning för protest vilket knappast underlättade göteborgarnas redan prekära situation.

- Därefter var det bara en fråga om hur stor vår segermarginal skulle bli säger Petter Toivonen och menar att siffrorna mycket väl kunde blivit än större.

Petter avslutar med att ge extra beröm till dagens tvåmålsskyttar Noel Levi och Adam Carlén. Emanuel Kwet hamnade också i DIF:s målprotokoll. 

Dan Prag

Skriv utE-post

Tufve Östlund uttagen till landslagsläger på Bosön för P15

Tufve Östlund 301x452
Tufve Östlund uttagen för P15.

I fredags blev det klart att Erik Grandelius var uttagen till landslagsläger för P15 på Bosön. I dag fick Tufve Östlund det glädjande beskedet att han, efter ett sent återbud, gör Erik sällskap - Delad glädje är dubbel glädje! 

Fantastiskt roligt att ytterligare en spelare ur Degerfors IF U16 får chansen i landslagslägret för P15. Starkt jobbat Tufve Öslund samt medspelare och ledare som alla har stor del i ännu en framgång inom föreningen. Rö'vitt levererar återigen!

Enligt DIF:s ungdomsansvarige Roger Werner är Tufve Östlund en väldigt lovande mittback, som kom från IFK Kristinehamn i början av året.
- Han är väldigt spelskicklig, duktig med både fötter och huvud, har bra spelförståelse och vi tror mycket på honom, säger Roger.

Vi önskar även Tufve lycka till!!!

Christian Möller

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!