Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

U17: DIF körde över Norrby

stora valla

DIF U17 tog under gårdagen en synnerligen enkel seger när Boråslaget Norrby besegrades med hela 9-2 på bortaplan. God utdelning på fasta situationer var en starkt bidragande orsak till den stora  segermarginalen.

Norrby inledde matchen med en hög aggressiv press som DIF till en början hade problem med att spela sig ur. Istället skulle det alltså bli de fasta situationerna som gjorde att DIF fick hål på hemmalaget.

Ledningsmålet kom efter en frispark slagen av Noel Levi och Oskar Hallstensson nickade in 0-1 i den 12:e minuten. Sex minuter senare slog Levi en hörna direkt i mål till 0-2. 

Hemmalaget reducerade efter en omställning i 29:e där Kevin Mistry blev målskytt. Bara två minuter därefter gjorde Erik Grandelius om Noel Levis bedrift vid 0-2. Ännu en hörna direkt i mål alltså och 1-3

Nästa mål lät inte vänta på sig då nytt nätrassel hördes i 36:e minuten. Ännu en gång utnyttjades spel på liggande boll när Noel Levis frispark fann Ludvig Nyberg som nickade in 1-4. I första halvlekens sista minut kom sedan DIF:s första spelmål. Gustaf Ekman snodde bollen av en back och frispelade Noel Levi som satte 1-5.

DIF-tränaren Petter Toivonen var givetvis nöjd efter första 45:an:

- Vi gjorde det mycket bra även om jag tycker att 1-5 var lite för stora siffror efter första halvlek. Till slut var vi ändå klart bättre än Norrby och framförallt sista halvtimmen när de började bli uppgivna hade vi många fina anfall och målen trillade in.

Tio minuter in i andra halvlek kom 1-6 när Besfort Kalludra slog in en straffspark. I 65:e minuten fick hemmalaget till ett riktigt fint anfall och Adrian Möller snyggade till siffrorna en aning.

Fyra minuter efter reduceringen gjorde DIF ännu ett mål efter en dödbollssituation. Jalal Jaemz slog en hörna som nickades in av Emanuel Kwet till 2-7. Nästa mål kom tio minuter före slutet och denna gång agerade Kwet framspelare när han serverade Adam Carlén öppet mål.

DIF utnyttjade sedan matchens finaste anfall när man fastställde slutresultatet i den 82:a minuten. Bollen gick som på ett snöre och det hela avslutades med att Saimon Bereket hittade Emanuel Kwet vid första stolpen med ett lågt inlägg. Kwet vrickade in bollen i hörnet och 2-9 var ett faktum.

Petter Toivonen igen: 

- Det är svårt att nämna någon framför någon annan efter en match som denna. Vad som dock var extra kul var att Linus Olsson och Mohamed Mustaphe fick speltid efter att båda varit skadade i 3 månader.

Dan Prag

Skriv utE-post

Uddamålsförlust för DIF U17

stora valla

Degerfors IF U17 åkte i måndags på en uddamålsförlust på bortaplan mot AFK Linköping. 2-1 i hemmalagets favör i vad DIF-tränaren Petter Toivonen beskriver som en jämn och bra U17-match.

Hemmalaget började bäst och satte hög press på gästerna första kvarten. DIF-målvakten Filip Meijer räddade ett friläge och en hörna nickades utanför från nära håll.

Sista halvtimmen i första halvlek spelade DIF upp sig rejält och var några gånger oerhört nära att ta ledningen, de bästa chanserna hade Emanuel Kwet och Erik Grandelius. AFK svarade då med kontringar och var hela tiden vassa där då de låg kvar med många spelare i anfallspositioner.

En kvart in i andra halvlek tog hemmalaget ledningen. Filip Meijer boxade bort en frispark och DIF fick sedan inte tag i andrabollen. Istället kom en lobb från ungefär 25 meter som gick i mål då Meijer inte hunnit tillbaka efter utboxningen.

Matchen stod sedan och vägde tills hemmalaget utnyttjade en omställning till att dryga ut sin ledning. DIF tappade boll och AFK slog ett instick mellan mittbackarna som gav friläge och 2-0.

Sista tio minuterna satsade DIF på ett 3-4-3-system och lyckades reducera i den 88:e minuten. Emanuel Kwet nickade in en hörna slagen av Noel Levi.

På stopptid skapade DIF sedan två kvitteringschanser genom Saimon Bereket och Tufve Östlund men det ville sig inte och laget blev utan poäng.

- Det var ingen dålig match av oss men AFK var ett bra lag och första målet blev avgörande säger Petter Toivonen efter matchen. Vi faller på två misstag i defensiven och obeslutsamhet i offensiven menar Toivonen. Meningen är att vi ska lära oss av detta och gör vi det kommer vi att bli riktigt bra fortsätter han.

DIF-tränaren avslutar med att ge lite extra beröm till en duo bestående av Adam Carlén och Isaac Eriksson.

Dan Prag

Skriv utE-post

Mål i massor när DIF U17 vann premiären!

stora valla

Degerfors IF U17 åkte idag till Eskilstuna för seriepremiär mot IFK Eskilstuna på Tunavallen. Ett ihållande snöfall matchen igenom vilket gav ett snötäcke på 3-5 centimeter gjorde att det blev extremt svårspelat. DIF vann tillslut den målrika tillställningen med 8-3.

DIF rivstartade och satte ledningsmålet efter bara tre minuters spel. Adam Zghiguida blev målskytt och passningen kom från Emanuel Kwet. Blott fyra minuter senare kom 0-2 genom Noel Levi frampelad av Gustaf Ekman. Vid nästa fullträff var det dags för Adam Zghiguida att hitta rätt igen och Noel Levi fick iklädda sig assistläggarens roll.

Sedan stack hemmalaget emellan och spräckte sin målnolla från straffpunkten. Därefter var det åter dags för firma Levi-Zghiguida att kliva fram och den sistnämnde fullbordade sitt hattrick. Ställningen i halvtid var 1-4.

I början av andra halvlek kom en reducering för IFK Eskilstuna innan Adam Zghiguida skulle komma att hitta nätet för fjärde gången denna eftermiddag. Detta skedde på straff sedan Emanuel Kwet fällts i den 59:e matchminuten.

IFK Eskilstuna gjorde sedan sitt sista mål i matchen innan DIF drog ifrån till den slutliga segermarginalen.

Jacob Tagelius satte 6-3 och gjorde därmed sitt första mål i U17-laget. Noel Levi drog iväg en lobb från långt håll som gav DIF 7-3. Emanuel Kwet nickde sedan in slutresultatet på en hörna slagen av Adam Carlén.

DIF-tränaren Petter Toivonen var givetvis nöjd efter matchen:

- En mycket väl genomförd match av oss, inte minst med tanke på de yttre förutsättningarna.

- Som man kan se i poängprotokollet var Adam Zghiguida och Noel Levi mycket bra ännu en gång. Dessutom vill jag nämna Adam Carlén som gjorde ett stort jobb på mittfältet idag säger Petter Toivonen avslutningsvis.

Dan Prag

Skriv utE-post

DIF U17 segrade i målrik match!

stora valla

Degerfors IF U17 besegrade i söndags Bråtens IK i en träningsmatch på Stora Vallas konstgräsplan. Gästerna håller till vardags till i division 5 och DIF-grabbarna vann matchen med 5-3.

DIF U17 fick dock först en rejäl uppförsbacke. De fysiskt starkare gästerna nickade in två kantfrisparkar och ledde med 2-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Degerfors reducerade sedan genom William Ljung framspelad av Jalal Jaemz. Kvitteringen ordnade Noel Levi efter ett fint anfall. DIF-vändningen fullbordades när tjugo minuter återstod av Felix Olsson som sköt in en retur.

Bråten lyckades sedan kvittera till 3-3 på sin enda målchans i den andra halvleken efter försvarsslarv i hemmalaget.

Noel Levi blev den som kom att avgöra matchen då han gjorde de båda avslutande målen. Vid 4-3 som var ett friläge kom passningen från Adam Carlèn och när slutresultatet spikades stod Jalal Jaemz för assisten.

DIF-tränaren Petter Toivonen var mycket nöjd med hela lagets insats och skickade extra plus till Noel Levi, Jalal Jaemz och Adam Carlén.

Dan Prag

Skriv utE-post

U17: Förlust mot Strömtorp B

stora valla

Degerfors IF U17 förlorade mot Strömtorps IK B i söndags med 3-1. Trots en bra start med ledningsmål redan efter tio minuter drog de betydligt mer erfarna SIK-spelarna längsta strået till slut.

Ja DIF fick alltså en smakstart när Emanuel Kwet gav laget ledningen efter bara tio minuters spel. Kwet stod för en vältajmad genomlöpning, fick en djupledspassning av Oskar Hallstensson och satte 1-0.

SIK B kvitterade i första halvlekens slutskede på en kontring och ställningen var 1-1 i halvtid. I den 65:e minuten kom ännu ett kontringsmål för de blåvita. Kontringar var onekligen SIK:s väg till segern i denna match. Med tio minuter kvar fick laget nämligen straff efter ännu en kontring och förvaltade den till att göra 3-1.

DIF-tränaren Petter Toivonen hade följande att säga efter förlusten:

- Sett till bollinnehav och chanser skulle vi vunnit matchen men SIK var effektivare och vann på så sätt ändå rättvist. 

Han menar också att det märktes att det unga DIF-laget ställdes mot ett seniorlag, även om SIK B till vardags spelar i division 6.

- Det krävs mod och tuffhet och det kan man bara få genom att spela fler sådana matcher så det var nyttigt för oss säger Petter.

Toivonen avslutar med att särskilt nämna Tufve Östlund som gjorde årsdebut efter en skada, spelade 45 minuter och stod för en bra insats.

Dan Prag

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!