Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

U16: Knapp förlust mot serieledarna

stora valla

Degerfors IF U16 spelade i lördags mot överlägsna serieledarna IF Elfsborg hemma på Stora Valla och inkasserade en knapp förlust då de gulsvarta vann med 2-1. 

Matchens första 25 minuter hade gästerna kontroll på händelserna. Elfsborg hade då ett stort bollinnehav och visade löpvija utan att för den skull skapa speciellt mycket.

Sista kvarten i första halvlek jämnade hemmalaget ut styrkeförhållandet på planen men lyckades inte heller vaska fram några vassa chanser och matchen var mållös i halvtid.

Andra halvlek blev till stora delar ett ställningskrig och båda lagen skapade några halvchanser till en början. 

Elfsborg utnyttjade ett olyckligt byte hos hemmalaget till att ta ledningen när Kevin Strand nickade in ledningsmålet i den 70:e minuten. Sju minuter senare halkade en DIF-back varpå Kevin Strand höll sig framme igen och satte dit 0-2.

DIF ändrade därefter en aning i sitt spel och satsade framåt ännu tydligare. Man lyckades skapa några lägen efter fasta situationer och fick till slut in en reducering när Moutaz Qallab förvaltade en straff. Närmare kom inte hemmalaget trots att man lyckades skapa lite nerv i matchens slutskede.

DIF-tränaren Jonas Svensson:

- Elfsborg är ett mycket bra lag som vinner rättvist och straffar oss hårt på våra misstag idag. De har vunnit alla sina åtta matcher och har 40-6 i målskillnad berättar Svensson.

- Vi gör en bra match och tar definitivt ett steg i rätt riktning. Hela laget förtjänar beröm, främst för försvarsspelet och arbetsinsatsen avslutar Jonas Svensson.

Dan Prag  

Skriv utE-post

U16: Svag första halvlek fällde DIF

stora valla

Degerfors IF U16 förlorade gårdagens hemmamatch mot Karlstads BK med 3-2. En svag första halvlek av hemmalaget lade grunden till förlusten.

DIF:s huvudfokus inför matchen var att hitta tillbaka till sitt fina försvarsspel berättade tränaren Jonas Svensson efteråt.

-  Det var prioriterat men första halvlek präglades av otaliga felpass från vår sida. Karlstad fick många tillfällen att ställa om på oss på grund av bolltapp på fel ställen säger Svensson besviket.

Efter en av dessa omställningar fick gästerna straff och Adam Dorian Nikola satte ledningsmålet  när tolv minuter spelats.

DIF lyckades sedan vända matchen tack vare två fasta sitauationer. Sju minuter efter 0-1 kvitterade Noa Hallström med en frispark. Strax senare, i den 23:e minuten höll sig Hallström framme igen och gav DIF ledningen efter en inkastsvariant.

Därefter var DIF tillbaka i gamla synder och tappade åter bollen i farliga lägen vilket medförde omställningar för KBK. Adam Dorian Nikola såg till att bli matchens andra tvåmålsskytt i 25:e minuten och efter 40 spelade minuter gjorde Cipan Sindy målet som skulle visa sig bli dagens sista.

Efter ett bra snack i halvtidsvilan var DIF det bättre laget i andra halvlek och skapade även tillräckligt många målchanser för att vara värda poäng. KBK försvarade sig dock bra och fick med sig samtliga poäng hem.

Jonas Svensson framhåller Noa Hallström som han menade var planens klart bästa spelare. Mittbacksparet David Sundholm-Ludvig Svensson fick också beröm då de hanterade den svåra situationen med de många omställningarna på ett bra sätt.

På lördag väntar överlägsna serieledaren IF Elfsborg på Stora Valla. Jonas Svensson ser fram emot en bra träningsvecka så att laget kan ta sig an den utmaningen på bästa möjliga sätt.

Dan Prag

Skriv utE-post

Klar seger mot Enköping för DIF U16

stora valla

Degerfors IF U16 bortabesegrade på söndagen Enskede med 4-1. Hemmalaget tog ledningen på en dålig konstgräsplan men DIF tog därefter tag i det hela och segern var odiskutabel.

De yttre förutsättningarna var alltså långt ifrån de bästa. Förutom en dålig plan spelades matchen med vad DIF-tränaren Jonas Svensson beskriver som "Futsal-bollar".

Trots ett svagt motstånd hade DIF till en början svårt att få fart på boll och tanke. Enköping försvarade sig framgångsrikt och tog dessutom ledningen i den 37:e minuten genom Albin Forsberg, ytterst snöpligt för ett spelförande bortalag.

Blott två minuter efter ledningsmålet kvitterade dock de rödvita, Victor Lübeck nickade in 1-1 som stod sig till halvtidsvilan.

Jonas Svensson var inte särskilt nöjd med insatsen i den första halvleken och ville se laget agera rejälare i alla moment under den andra akten, något som också efterlevdes av DIF.

Det dröjde ändå till den 65:e minuten innan ledningsmålet kom men då var det å andra sidan väldigt snyggt. Noa Hallström slog en fin genomskärare till Jacob Tagelius vars avslut också var väl utfört till 2-1.

I 75:e minuten fick hemmalagets Philip Ståhl sitt andra gula kort och blev utvisad, något som knappast förenklade Enköpings jakt på kvittering. Som om inte detta vore nog tilldömdes DIF en straff tre minuter senare sedan Moutaz Qallab blivit fälld. Han tog själv hand om straffsparken och satte 3-1.

I 80:e minuten kom så även 4-1. Noa Hallström slog en frispark i ribban och Erik Grandelius skickade in returen.

DIF-tränaren Jonas Svensson berättar att man hade sex spelare borta på grund av skador och därför tog in yngre killar i truppen som fick klart godkänt av sin tränare.

Jonas berömmer också målvakten Samuel Brattlöf som han menar fick en lite lurig match men löste sin uppgift med bravur.

Dan Prag

Skriv utE-post

Storförlust för tamt U16

stora valla

Degerfors IF U16 hade ingen av sina bättre dagar när man i måndags tog emot BK Forward på Stora Valla och förlorade med 4-0. DIF drabbades tidigt i matchen av några skador och tvingades göra ommöbleringar i laget som sedan uppträdde håglöst och aldrig var nära poäng.

Forward tog ledningen i den 14:e minuten då Mattias Mannerstål blev målskytt. Nio minuter senare utökade Anes Edris ledningen och fem minuter före halvtidsvillan satte Bojan Sulafic tredje fullträffen.

- De gör 3-0 på oss i första halvlek och det är kanske något mål för mycket sett till spelet säger DIF-tränaren Jonas Svensson. Vi hade några heta lägen att kvittera till 1-1 men vår insats är svag, Forward var betydligt hetare och vi var inte riktigt där, anser Svensson.

Slutresultatet fastställdes av Svante Svedin i den 63:e minuten. Sex minuter senare drog Anas Sami på sig sitt andra gula kort och blev alltså utvisad. 

DIF-tränaren Jonas Svensson var naturligvis besviken efter matchen:

- Forward vinner med 4-0 och det är ett rättvist resultat. Vi pratade mycket inför matchen om hur vi ska uppträda i olika situationer men tyvärr klarar vi inte alls att genomföra det idag. Vi får göra en bra träningsvecka nu och komma laddade till nästa match för alla kan betydligt bättre avslutar Jonas Svensson.

Dan Prag

Skriv utE-post

U16 kämpade till sig en poäng

stora valla

Degerfors IF U16 spelade igår bortamatch mot Karlslunds IF. Efter två inledande segrar blev det oavgjort via 1-1 i tredje seriematchen för säsongen. 

DIF-tränaren Jonas Svensson beskriver lagets insats som den spelmässigt sämsta hittills denna säsong.

- Det var kanske väntat att det skulle komma en reaktion efter många bra matcher tidigare menade Svensson efter matchen.

DIF tog ändå ledningen i den 36:e spelminuten efter en hörna. Ted Törnqvist slog den och Elvir Kulic blev målskytt.

- Vi var som vanligt starka på våra fasta situationer, annars var Karlslund det bättre laget i första halvlek med hjälp av en stark medvind berättar Jonas Svensson.

- I den andra halvleken blev det en väldigt öppen och svängig match med många målchanser fortsätter DIF-tränaren.

När endast en minut återstod kom en rättvis kvittering för hemmalaget där Edvard Sterky blev den som utjämnade.

- Det var som sagt en dålig match av oss rent spelmässigt men vi tar med oss att vi ändå krigar till oss en pinne och visar att vi är svårslagna även om spelet inte stämmer riktigt säger Jonas Svensson avslutningsvis.

Dan Prag

Skriv utE-post

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!