Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

Delad pott i Falkenberg

sargon abraham atvidaberg genrep 2017

Degerfors IF fick ikväll med sig en poäng hem från Falkenberg via 1-1 på Falcon Alkoholfri Arena.

DIF var pigga i starten och fick första läget när Shpetim Hasani fräckt tunnlade en hemmaförsvarare på kanten och sköt lågt mot första stolpen men Hampus Nilsson räddade till hörna.

Nästa chans tillföll hemmalaget. En djupledspassning nådde fram till Erik Pärsson som löpte sig fri och drog Oskar Klasson. Anfallaren kom dock ur vinkeln och avslutet blev löst varpå DIF kunde klara upp situationen och rensa.

Sargon Abraham gav istället DIF ledningen i den 16:e minuten. Sebastian Ohlsson slog en boll in bakom backlinjen till en djupledslöpande Abraham som i friläge till höger i straffområdet placerade bollen i den bortre burgaveln.

Ytterligare ett par skott fick bortalaget sedan iväg, ett avslut av Mihlali Mayambela i centralt läge som målvakt Nilsson klarade och ett skott strax utanför av Erik Lindell.

Efter en halvtimmes spel bröt Falkenbergsanfallaren Viktor Götesson in i straffområdet innan han skaffade sig utrymme och sköt ett skott som Oscar Klasson räddade.

DIF var i ledning i halvtid, något som var i sin ordning då värmlänningarna spelade med självförtroende och förutom målet vaskade fram ytterligare några målchanser.

mihlali mayambela avvaktar dif norrby 2017

Falkenberg kom ut starkt i den andra och satte tonen direkt med en helt annan intensitet än man hade i den första halvleken. Trots detta var det DIF som fick nästa heta målchans, den allra bästa som inte resulterade i mål.

Sebastian Ohlsson bröt en passning precis utanför straffområdet och bröt in i utkanten av detsamma. Han slog sedan ett inspel längs marken som Shpetim Hasani hoppade över centralt. Vid den bortre stolpen fanns en helt fri Mihlali Mayambela som avslutade på ett tillslag men Hampus Nilsson lyckades smått mirakulöst rädda.

Därefter var det tunnsått med klara målchanser, något som passade ett Degerfors i ledning. DIF försvarade sig lågt men framgångsrikt och såg ut att gå mot sin tredje raka seger.

Med tio minuter kvar att spela nådde bollen dock ut till Christoffer Carlsson på Falkenbergs högerkant. Hans väl avväga inlägg nådde in centralt där Richard Donkor var hetast och kunde i det närmaste glidtackla in bollen i mål.

Därefter bjöds det på en ganska öppen avslutning när båda lagen gick framåt i väntan på en chans att avgöra. Någon sådan chans dök dock aldrig riktigt upp och resultatet 1-1 stod sig matchtiden ut.

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!