Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

DIF utslaget ur Svenska Cupen

sargon abraham nikola ladan svcup brommapojkarna 2017

Degerfors IF förlorade dagens avgörande cupmatch mot BP på Stora Vallas konstgräsplan. Stockholmarna vann med 4-1, vann därmed också grupp 6 och avancerade till kvartsfinal på DIF:s bekostnad.

Att mycket stod på spel märktes i den första halvleken som spemässigt var ganska jämn med ett chansmässigt övertag för gästerna.

Det enda riktigt farliga läget kom i den 24:e matchminuten. Luka Gerbino Polo fick då ett friläge men Oskar Klasson stod för en fin fotparad och fredade sitt mål.

I den 39:e minuten fick DIF:s viktige mittfältare Sebastian Ohlsson sin andra varning och visades földaktligen ut av domare Victor Wolf. Matchen var mållös när lagen gick till halvtidsvila.

Med en man mer på planen tog Brommapojkarna som väntat komandot och tryckte ner DIF rejält. I 63:e minuten kom en dubbelchans för bortalaget.

Först fick BP en frispark centralt på offensiv planhalva som lyftes in i straffområdet, ett lågt avslut kom av Gerbino Polo från nära håll men Oskar Klasson sträckte ut och räddade till hörna. På denna hörna kom sen nästa avslut som räddades på mållinjen av en hemmaförsvarare.

Högst ologiskt tog sedan hemmalaget ledningen i den 69:e matchminuten.

BP-målvakten Rasmus Emanuelsson fick en lång hemåtpassning och passade i sin tur kort till mittbacken Kyle Konwea som slarvade lite i mottagningen. Då kom en intensivt pressande Govend Haidar och snodde bollen och passerade också målvakten innan han rullade bollen i det öppna målet.

DIF-glädjen blev dock ytterst kortvarig, redan i nästa anfall kvitterade nämligen BP.

govend haidar mal svcup bp 2017 

En misslyckad rensning längs marken fångades upp av gästernas vänsterback Erik Figueroa. Hans välavvägda inlägg språngnickades in i mitten av straffområdet av Luka Gerbino Polo.

Med tio minuter kvar upprepade Oskar Klasson bedriften att rädda ett friläge med en fotparad men i den 84:e matchminuten kunde inte ens DIF:s storspelande målvakt förhindra att BP tog ledningen.

Brommapojkarna spelade sig in i DIF:s straffområde på högersidan. Efter att en DIF-are gjort ett försök att rensa studsade bollen fram till Christopher Brandeborn. Utan pardon skickade den förre DIF-mittfältaren i 1-2 lågt i bortre hörnet.

När ordinarie matchtid var över kom BP i ett nytt anfall på sin högersida och Erik Figueroa slog ännu ett fint inlägg. I mitten fanns en helt fri Victor Gyökeres som enkelt nickade in 1-3.

Gyökeres skulle även hinna med att stå för en assist innan matchen var till ända.

BP-talangen nåddes av en markboll på vänstersidan och tog den med sig in i straffområdet innan han med ett inspel serverade en centralt belägen Gerbino Polo öppet mål. Italienaren slängde sig fram och glidtacklade in slutresultatet 1-4.

Dan Prag

 

Målen: 1-0 Govend Haidar (69) 1-1 Luka Gerbino Polo (70) 1-2 Christopher Brandeborn (84) 1-3 Victor Gyökeres (89) 1-4 Luka Gerbino Polo (90)

Publiksiffra: 541

Domare: Victor Wolf, Stockholm 

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!