Senaste nytt

 • Mållöst på Vikingavallen

  Läs mer

 • Jacobsson om första 0-0-matchen

  Läs mer

 • Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

  Läs mer

 • Motståndarkoll: IK Frej Täby

  Läs mer

 • Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

  Läs mer

Mållöst på Vikingavallen

nsima peter christoffer wiktorsson frej dif 2017

Degerfors IF spelade sin första 0-0-match i årets superetta samtidigt som motståndarna IK Frej höll sin första nolla i årets serie. DIF var klart starkare i första halvlek medan den andra blev jämn och händelsefattig.

Degerfors inledde matchen starkast och skapade en utmärkt chans att ta ledningen redan efter sex minuters spel. Sebastian Ohlsson vann bollen centralt och slog en djupledsboll längs marken till Sargon Abraham. Han blev fri något till höger i straffområdet och försökte chippa målvakten Tito som dock gjorde en alert räddning.

Efter att ytterligare sex minuter spelats fick Frej en högerhörna som var nära att resultera. Jakob Glasberg slog hörnan och vid bortre stolpen nickade Nsima Peter strax utanför.

Även DIF skapade en riktigt farlig chans på hörna i den 27:e minuten. Sebastian Ohlsson slog den och träffade en hemmaspelare i bakhuvudet när denne försökte nicka bort bollen.  I nästa läge träffades Christoffer Wiktorssons panna innan bollen slutligen nickades undan på mållinjen av Pontus Åsbrink.

I 37:e minuten bjöds hemmalaget på ett friläge. Jesse Öst slog en markpassning till Jonas Olsson som sedan vände tillbaka mot målet och sparkade i marken. Dida Rashidi tog bollen och skar in mot mål men hans avslut blev löst och Jesse Öst räddade utan större besvär.

Tre minuter senare fick DIF en frispark till höger strax utanför straffområdet. Sargon Abraham sköt frisparken mot första krysset men bollen gick över med knapp marginal.

DIF stod för en bra första halvlek och borde varit i ledning i halvtid sett till spel och målchanser. Den andra halvleken blev sedan betydligt mer händelsefattig.

hasani mayambela frej dif 2017

En kvart in i halvleken fick Frej en inläggsfrispark på vänsterkanten. Joakim Runnemo slog den mot bortre stolpen där en omarkerad Noi Olafsson nickade tätt utanför.

I 61:a minuten stod Sebastian Ohlsson för en mycket fin soloraid som dock inte slutade som han och DIF önskat. Ohlsson fick bollen mitt på egen planhalva och transporterade den hela vägen fram till Frejs straffområde. Väl där sköt han ett skott som tveklöst var dagens högsta och Frejs målvakt kunde andas ut.

När en kvart återstod att spela kom den andra halvlekens bästa målchans. Frej anföll på högerkanten och bollen fångades upp vid kortlinjen av Nsima Peter. Han tittade upp, såg att Pontus Åsbrink hade en liten yta i straffområdet och spelade in bollen längs marken. Åsbrink tog med sig bollen med sitt första tillslag och fick Nikola Ladan på fall innan han sedan rullade bollen tätt utanför främre stolpen. Matchen på Vikingavallen som sågs av av 739 åskådare slutade därmed mållös.

Dan Prag

Skriv utE-post

Jacobsson om första 0-0-matchen

Degerfors IF spelade idag sin första 0-0-match i årets seriespel. Detta skedde mot IK Frej på Vikingavallen i Täby. DIF hade övertaget i den första halvleken medan den andra blev jämn och ganska händelsefattig.

Hemsidan bad efter matchen DIF-tränaren Stefan Jacobsson att kort sammanfatta denna mållösa historia.

- Vi började matchen riktigt starkt och borde gjort mål under de första 25 minuterna. Därefter är det en jämn match där jag ändå tycker att vi har det mesta av spelet säger Stefan.

- Tyvärr är vi lite trubbiga i sista tredjedelen men totalt sett håller vi ihop det bra i såväl anfallsspel som försvarsspel fortsätter Jacobsson.

DIF-tränaren menar avslutningsvis att laget uppträdde lite slarvigt sista kvarten men att det var viktigt att få med sig poäng från kvällens match.

Dan Prag

Skriv utE-post

Stefan Jacobsson inför IK Frej Täby

sebastian ohlsson frej dif 2016

Degerfors IF spelar i eftermiddag sin nionde match i Superettan 2017. Detta kommer att ske mot IK Frej på Vikingavallen i Täby med avsparkstid 15:00.

DIF kommer närmast från en tung förlust på Stora Valla mot Åtvidaberg i onsdags kväll. ÅFF:s inhoppande anfallare Isac Lidberg avgjorde matchen i 93:e minuten när han efter en hörna bröstade in 1-2 från nära håll.

Då Superettan just nu är inne i ett intensivt matchande får dock värmlänningarna en ny chans att plocka poäng redan idag. För motståndet står IK Frej från Täby och matchen spelas på Vikingavallen vilket innebär att underlaget utgörs av konstgräs.

DIF-tränaren Stefan Jacobsson och hans lag har hämtat nya krafter men är beredda på en mycket tuff uppgift i eftermiddag:

- Frej är ett bollskickligt lag som gärna vill ha ett stort bollinnehav hemma på konstgräset. För vår del blir det viktigt att spela ett bra försvarsspel med stort tålamod för att sedan göra något bra med bollen när vi själva har den.

Hur ser du på det som hänt de senaste matcherna med insläppta mål på stopptid både mot Öster och Åtvidaberg?

- Det är klart att det aldrig är kul eller bra att släppa in sena mål och tappa poäng på grund av det. Vad jag kan säga är att vi självklart är medvetna om detta och ska göra vad vi kan för att försöka undvika att det händer igen.

Vad tror du att det beror på och vad kan man som tränare/spelare göra åt det?

- Orsaken är ju såklart ofta trötthet efter att man spelat en hel match vilket i sin tur leder till att man tar sämre beslut. Det är svårt att träna bort eftersom man aldrig riktigt kan få samma matchkänsla eller mentala anspänning på en träning som på match. 

Stefan Jacobsson meddelar att DIF mönstar samma trupp som senast då Oscar Klasson fortsatt är den enda helt otillgängliga spelaren. Emil Johansson och Hampus Zackrisson tränar fullt och närmar sig full matchform. Båda kommer att spela i U21-laget på tisdag.

Klicka här för att läsa vad IK Frejs officiella hemsida skriver inför matchen!

Dan Prag

Skriv utE-post

Motståndarkoll: IK Frej Täby

wiktorsson med boll frej dif 2016

Imorgon söndag är det dags för Degerfors IF att ge sig in i hetluften igen då en ny match i Superettan väntar. Laget beger sig till Täby strax utanför Stockholm för att ta sig an IK Frej på Vikingavallen. Avsparkstid är 15:00.

Förra säsongens möten slutade med sammanlagd övervikt för de gulsvarta. Vårens möte på Stora Valla slutade 2-2 och i seriens avslutande match vann IK Frej på morgondagens spelplats Vikingavallen med 2-0.

På Stora Valla gick IK Frej upp i en tvåmålsledning i den första halvleken efter två nickmål.  Det första kom på hörna av Joakim Runnemo och det andra genom Oke Akpoveta efter en snabb omställning av bortalaget.

I den andra halvleken spelade  DIF sedan upp sig och även hemmalaget hittade rätt efter en hörna där reduceringen antecknades som ett självmål. Med tio minuter kvar kom ett inspel från vänsterkanten signerat Marcus De Bruin och sedan ett väggspel i straffområdet av Alexander "Nutt" Andersson och Ludvig Fritzson. "Nutt" föll därefter men bollen nådde ändå "Ludde" som från nära håll placerade in slutresultatet lågt i bortre hörnet.

I förra säsongens sista seriematch vann alltså Frej med 2-0. Ledningsmålet kom genom Yonathan Getachew i den 18:e minuten. Hemmalaget fick tryck utanför straffområdet, fick iväg ett skott som touchade en spelare och hamnade hos målskytten som i friläge skickade in bollen på ett tillslag. 2-0 blev till med knappa halvtimmen kvar att spela. 18-årige talangen Lukas Sunesson tog sig fram på vänsterkanten och vek in i banan innan han behärskat skickade in kvällens andra mål lågt i bortre hörnet.

IK Frej har inför årets säsong värvat några spelare från sitt närområde och några aningen mer långväga förvärv. I den första kategorin hittar vi försvarararna Danilo Kuzmanovic och Noi Olafsson från Täby FK respektive BKV Norrtälje samt anfallaren Franco Karroum från FC Djursholm. I nästa kategori ingår lånen Martin Falkeborn, back från norska Lilleström och mittfältaren Rodrigo Saravia senast i amerikanska Columbus Crew. Från seriekonkurrenten Varbergs Bois kommer nigerianske anfallaren Nsima Peter.

marcus debruin frej dif 2016

På förlustkontot finns en duo som flyttat till Norge. Det handlar om mittfältaren Pontus Silwer och backen Philip Almström-Tähti som numera har Mjöndalen och Notodden som sina klubbadresser. Daniel Theorin lämnade också då han efter 2016 valde att avsluta sin spelarkarriär. Dessutom gick Frej skilda vägar med ett antal spelare då dessa satt på utgående kontrakt. Där fanns namn som Johannes Gustafsson, Marko Atanackovic, Victor Söderström, Matias Ledezma, Abdul Basit Adam och Alagie Sosseh.

I Frejs interna skytteliga finner man det ovan nämnda nyförvärvet Nsima Peter och Pontus Åsbrink som båda gjort tre mål. Bäste framspelare är rutinerade offensivspelaren Joakim Runnemo med tre assist, tätt följd av högerbacken Jakob Glasberg som står på två målgivande passningar. 

Frej ligger inför matchen på 14:e plats i tabellen vilken innebär den nedersta av de två kvalplatserna. Man har på de första åtta matcherna tagit sex poäng. Detta genom en seger, tre oavgjorda matcher och fyra förluster. Den sista kategorin fick påökning senast då Frej föll på målsnöret i Trelleborg. 

Pontus Åsbrink gav Frej ledningen i den 26:e matchminuten. Slutet blev sedan ytterst jobbigt för gästerna när Marcus Pode gjorde två mål inom en minut i 89:e och alla poängen stannade i Skåne.

Båda lagem kommer alltså till morgondagens match med jobbiga matchslut i färskt minne. Återstår att se vilka minnen som skapas i söndagens match på Vikingavallen.

Dan Prag

Skriv utE-post

Sent avgörande när DIF föll mot Åtvidaberg

Degerfors IF släppte ikväll likt senast mot Öster in ett baklängesmål på stopptid. I Kvällens match mot Åtvidaberg på Stora Valla innebar dock målet att DIF blev utan poäng.

En av gästernas inhoppare, Isac Lidberg blev den som såg till att Åtvidaberg lämnade jumboplatsen i Superettan. Lidberg nåddes av en högerhörna där han stod vid främre stolpen och bröstade in 1-2 i den 93:e matchminuten.

Fullständigt matchreferat kommer senare!

Målen:

0-1 Pekka Lagerblom (30)

1-1 Sargon Abraham (59)

1-2 Isac Lidberg (93)

Publiksiffra: 1.492

Domare: Farouk Nehdi, Huddinge

 

Dan Prag

Skriv utE-post

annons

Sponsorer

Aldrig ensam med oss

Annons
Adidas
Avis
Bio
Ctv
Degerforsbyggen
Degerforsenergi
Degerforskommun
Degerforsstadsnat
Kalrskogatidning
Kronhallen
Kuriren
Mhe
Wafab
Draka
Laboratorium
Maint
Saab
Bravida
Braxelsson
Cityradio
Deform
Dero
Gardfeldts
Hsb
Johanssonsbygg
Resebolaget
Scana
Sqs
Swedbank
Uniflex
Vanerbuss
Allson
Svea
Coop
Palm
Kd
Enfini
Rexel
Nobeli
IT & R
Docero
Cambrex
Agen
KRMAB
Intersport
Husbilslandet
Smarteyes
Bergs måleri
Emperi
Allstar
Hebab
Karlskoga energi
Nordicpaper
annons

 

0586-846 40

Måndag till Torsdag: 09:00 - 16:00
Fredag: 09:00 - 13:00

Copyright © 2016 Degerfors IF. Alla rättigheter reserverade.

 

Degerfors IF - Aldrig ensam med oss!